Mostra de Teatre

Any rera any, la Mostra de Teatre Amateur de la Terra Alta ofereix al públic de la comarca una selecció d'obres de teatre de diferents grups del territori, apostant per la varietat i la qualitat en les representacions.

V Mostra

MAIG 2024

Representacions

ISOP
Teatre del Talión, Lleida

Un cant a l’alegria, a la llibertat i a l’amor. Una lluita desmesurada entre els interessos mundans i la cerca de la felicitat. La victòria de David sobre Goliat. El retrobament de tot allò que fa de la vida un esclat d’energia i de llum. En definitiva, un regal per a tots els espectadors.
Després d’haver estat premiada en 27 Certàmens de tota Espanya, després de més de 54 representacions, ISOP arriba a GANDESA… No t’ho pots perdre!

 

TRES SOGRES MILLOR QUE DOS
Delta Teatre, Deltebre

Que una parella tinguin diferents edats no ha representar cap problema, l’amor no es mesura per anys ni pel físic ni per condició social, és el cas dels protagonistes de la comèdia “TRES SOGRES MILLOR QUE DOS” que malgrat la forta estima que es tenen un per l’altre, han de lluitar pels prejudicis de terceres persones que intentant arreglar-los la vida, lo que estant aconseguint és tot lo contrari, si a tot l’entramat de dificultats li sumem un malaurat accident fa que, los problemes i els malentesos van en augment.

 

RECORDA’M
La Farsa de Gandesa, Gandesa

En Miguel és un jove apassionat per la música dins d’una família que l’ha prohibit durant generacions. La història se situa durant el Dia de Morts al Mèxic, quan els difunts són recordats i homenatjats. Miguel, anhelant seguir la seva passió musical, es troba inesperadament en el Món dels Morts, un lloc ple de colors i màgia, on coneix als seus antics avantpassats. Enmig d’aventures emocionants, descobreix secrets familiars i aprèn la importància de la connexió amb les arrels i la música.

IV Mostra

MAIG 2023

Representacions

LO REI
La Farsa de Gandesa, Gandesa

Lo Rei és el projecte més ambiciós de la Farseta, una història fascinant amb més de 100 participants que inclou cançons i música en directe.
La trama del musical segueix la història de Simba, un lleó jove que està destinat a ser el rei de la Sabana africana. La història explora les relacions familiars, la traïció, la superació personal i la responsabilitat envers el regne. Simba és enganyat pel seu oncle Scar, que vol apoderar-se del tron, i després d’una sèrie de dificultats i aventures, Simba ha d’enfrontar-se al seu passat per reclamar el seu lloc com a líder i restaurar l’equilibri a la sabana.
La Farsa presenta aquesta història, adaptant i cantant les cançons en català de forma exclusiva, amb música en directe i la participació de tots els xiquets i xiquetes de la Farseta.

 

CARTES D’AMOR
Pirindola, Vilalba dels Arcs

Cartes d’amor és una crònica de la relació epistolar d’una parella, Andrew Ladd i Melissa Gardner, al llarg de les seves vides. Comencen a escriure’s des de ben petits i no deixen de fer-ho fins a la maduresa. A través d’aquestes cartes sabem de les seves esperances i ambicions, dels seus somnis i decepcions, victòries i derrotes, de l’amistat incondicional i la passió dels eterns amants. Una història basada en la intimitat i complexitat dels sentiments.

 

TAXI
Pastisset, Ferreries

TAXI és una divertida comèdia en què el nostre protagonista, taxista de professió, està casat amb dues dones i vivint amb cadascuna en un barri diferent. Això l’obliga a portar una planificació d’horaris molt estricta i fer veritables jocs de malabars per poder acontentar totes dues. Tot el seu pla s’esvaeix quan acaba per accident a l’hospital i el seu nom apareix per partida doble a la comissaria de cada districte.

 

LA CASA DE BERNARDA ALBA
Totshicaben, Perelló

Amb la mort del seu segon marit, l’autoritària Bernarda Alba imposa un dol rigorós i asfixiant de vuit anys a les seves cinc filles. Tancades a casa sense poder sortir ni divertir-se, l’aparició d’un jove pretendent, en Pepe el Romano, fa esclatar una tempesta amb terribles conseqüències.

Considerada una de les millors obres de teatre de Federico García Lorca, adscrit a l’anomenada generació del 27, i l’última que va escriure, l’any 1936, ja que va ser assassinat aquell mateix any per la seva afinitat amb el Front Popular i per ser obertament homosexual.

L’obra ens parla de la repressió, d’una força opressora representada per Bernarda, i de les seves tràgiques conseqüències, de les classes socials i el poder dels diners, de la importància de les aparences a la nostra societat, del dret a la llibertat simbolitzat per Adela, la filla més jove, i, molt especialment, dels rols i les desigualtats de gènere.

Cartell amb una foto de Puig Cavaller amb el cel estrellat nocturn

III Mostra

MAIG 2022

Cartell amb tres colors degradats amb tres focus que il·luminen els noms de les representacions
Representacions

LA VISITA
Grup Teatral Móra d’Ebre

És la mort el final de tot, o més aviat el començament? Tractada amb humor i tendresa, però també dramàticament, la mort és protagonista de La visita, juntament amb una parella de vells que assisteixen a la tragèdia inevitable de qualsevol vida. Tot el dolor del món i alhora tota la rebel·lia es condensen en aquest text que ens ofereix un retrat ple de sarcasme i humanitat del pas del temps i del castell de cartes on naufraguen totes les vanitats.

 

ALÍCIA AL PAÍS DE LES MERAVELLES
La Farseta de Gandesa, Gandesa

Alicia al País de les Meravelles és una obra de teatre encantadora i divertida que barreja el món real amb el món de la fantasia, tot explorant temes com la identitat, la curiositat i el poder de la imaginació. La història ofereix una oportunitat única per escapar de la rutina quotidiana i submergir-se en un món màgic on tot és possible.
Tots som Alicia i, amb ella podem somiar, viatjar, cantar, riure i emocionar-nos però, sobretot, aprendrem el valor de l’amistat.

II Mostra

OCTUBRE 2021

Representacions

MENTIDERS
La Farsa de Gandesa, Gandesa

Donar una mala notícia mai és fàcil… No ho serà pels dos agents de policia aquesta nit de Nadal on es trobaran en un seguit d’impediments que els ho farà francament difícil.
Adaptació del grup de teatre La Farsa de la comèdia d’Anthony Neilson Mentiders. Una obra delirant que ens demostra que si una cosa es pot complicar… es complicarà!

 

UN MALENTÈS
Génesis, Fraga

El grup Génesis Teatro de Peña Fragatina presenta l’obra Un malentès, una adaptació lliure de l’obra de Dario Fo. Una comèdia ambientada a la Itàlia dels anys 60, amb embolics amorosos, enganys… Un seguit d’embolics en què els personatges es culpen els uns altres per no ser descoberts.

 

LA IMPORTÀNCIA DE SER FRANK
Tailón, LLeida

La Companyia Teatre del Talion de Lleida ens presenta un dels retrats més àcids i divertits d’Oscar Wilde sobre la hipocresia social d’una societat cada cop més conservadora i controladora sobre la intimitat dels seus ciutadans. Una obra mestra sobre els embolics amorosos de dos joves britànics i les seves secretes dobles vides, quel anticipa algunes de les principals avantguardes del segle XX. L’autor ens explica que la nostra «estada» en aquest món només té sentit si arribem a ser lliures.

Cartell de colors amb il·lustracions i text

I Mostra

OCTUBRE 2020

Cartell roig i negre on hi ha una noia asseguda al mig d'un pati de butaques
Representacions

HOMES!
La Farsa de Gandesa, Gandesa

A Homes! les actrius recorden alguns passatges cèlebres de personatges llibertins, i es fiquen a la pell d’«ells» per fer una dissecció sense por del tema de les relacions amb els homes al nostre món actual. Tot això en to irònic, àcid, directe i, per què no, amb un punt de tendresa. Parlen de les coses d’ells però sense ridiculitzar-los ni parodiar-los i evitant el manifest feminista.
Troben la complicitat amb el públic, gràcies a situacions quotidianes que es reconeixen fàcilment i que serveixen perquè els espectadors es mirin al mirall, i aconsegueixen, a més, divertir-se.

 

EL EUNUCO
Pirindola, Vilalba dels Arcs

El Eunuco, de Terenci. Aquesta vegada en una versió divetida, trepidant i alegrement gratuïta. Personatges embogits per l’amor, els diners, la passió, l’orgull, la gelosia i els equívocs (tants equívocs!). Personatges i històries que s’entrecreuen en un muntatge que recorre sense vergonya el teatre clàssic grecollatí i els musicals, les sitcoms i el vodevil. Un ritme boig en el que serà una festa de principi a fi!

 

CRIATURES
Euterpe, Jesús

Criatures proposa una visió àcida i insolent de la infància i, per extensió, de l’adultesa. No és un tractat de pedagogia ni un reguitzell de records nostàlgics, sinó que volem riure’ns de les situacions més difícils: mares que odien els fills o decideixen utilitzar-los per superar els seus traumes, nens perduts en un món que no entenen i desconcertats pels vicis i pecats de la societat en què viuen, etc. Criatures consta de quinze escenes, que mostren la terrible distància que separa, de vegades, els grans dels petits.